Ruilen & retourneren

Een product ruilen of retourneren is geen enkel probleem! Je mag het product binnen 14 werkdagen zonder opgaaf van reden aan ons aangeven dat je een product wilt retourneren. Vervolgens heb je nog eens 14 dagen de tijd om het product daadwerkelijk terug te sturen. Indien je er een vervangend product voor in de plaats wilt, zorg er dan voor dat je van te voren checkt of we het product ook daadwerkelijk op voorraad hebben.

Ik wil mijn product zonder reden retourneren

Geen probleem. Laat ons binnen 14 dagen weten dat je het product terug wilt geven. Vervolgens heb je 14 dagen om het product daadwerkelijk terug te sturen. Je kan vervolgens kiezen voor een terugbetaling of voor een vervangend product. Zorg bij het retourneren ervoor dat je het retourformulier in het pakket bijvoegt, dat je hier kan downloaden.

Hoe moet ik mijn bestelling retourneren?

Je mag je product zonder opgaaf van reden binnen 14 werkdagen retourneren. Verpak je retour bestelling inclusief retourformulier altijd in een verpakkingsmateriaal of in een kartonnen doos en zorg ervoor dat het pakket goed dicht geplakt zit. Wij vragen u vriendelijk om het product nooit alleen in de productdoos te retourneren.

Download en print je retourformulier.

Download retourformulier

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

De portokosten voor het retourneren van je bestelling zijn voor jou (als klant), tenzij je een verkeerd product ontvangen hebt. De keuze van verzendservice is aan jezelf, aangezien je hier zelf ook verantwoordelijk bent voor de kosten. Verder zul je het volledige bedrag teruggestort krijgen wat jij betaalt hebt, inclusief de betaalde verzendkosten.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Zodra wij je geretourneerde bestelling terug ontvangen hebben zal hij zo snel mogelijk in behandeling worden genomen en zal het factuurbedrag zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 14 dagen terug gestort worden op je rekening. Het bedrag zal via dezelfde betalingsmethode als bij aankoop teruggestort worden. Mits het product uiteraard in originele staat is.

Het product dat ik ontvangen heb is beschadigd, wat nu?

Het kan een enkele keer voorkomen dat je een product ontvangt wat beschadigd is of niet naar behoren werkt. Dit kan onder meer veroorzaakt zijn door het vervoer. Neem in dat geval altijd contact met ons op via de klantenservice. We zullen altijd een regeling met je treffen hierover!